PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (2024)

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (1)Ralph58
11 juli 2019 14:48

Logisch, want PostNL maakt al verlies op pakketjes uit China (die betalen slechts het 3e wereld tarief).

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (2)Bjorn89
@Ralph5811 juli 2019 15:16

Wakker liggen van de post?

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (3)Krulliebol
11 juli 2019 14:55

Ook als er geen invoerrechten betaald hoeven te worden is het nog maar afwachten of de bezorger wel aan de deur komt...

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (4)citruspers
11 juli 2019 14:59

Prima, maar dan ook de inklaringskosten van PostNL omlaag. Het kan niet zo zijn dat je 83 cent belasting moet betalen voor een pakket uit het buitenland en vervolgens nog eens 13 euro aan PostNL voor het afhandelen hiervan.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (5)Vizzie
@citruspers11 juli 2019 15:12

Eh denk je dat het voorschieten van kosten en alle administratie voor 83 cent per pakket kan?

Dan zou ik vooral een pakketdienst beginnen als ik jou was of je kennis en kunde aan PostNL aanbieden.

Al die rommel uit China die maar de halve wereld over moet omdat het toch lekker goedkoop is en dan nog klagen dat het zo duur is om te laten bezorgen PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (6)

Het probleem is natuurlijk dat ze precies dezelfde dingen moeten doen voor 83 cent als voor 83 euro

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (9)KSG
11 juli 2019 15:18

Ik probeer altijd netjes onder de 22 euro te blijven (waar mogelijk). Maar ik heb nu zelfs voor zo een pakket een invoeringheffing gekregen.
Moet 17 euro betalen voor een pakket twv 21 euro.
Als ik een bezwaarschrift indien (die ik ook nog eens op de post moet doen en frankeren) krijg ik het BTW bedrag alleen terug maar het gedeelte wat zij hebben voorgeschoten dus niet. Terwijl ik daar wel recht op heb.
Ze zijn ook een keer een pakket kwijtgeraakt nadat ze me niet thuis hebben aangetroffen en op het postkantoor hebben afgegeven. Ik naar het postkantoor, geen pakket. Ik contact opgenomen met ze, komen ze met blijkbaar een standaard antwoord dat ze een onderzoek instellen en op zoek gaan (maar alleen bij het sorteercentrum, zeg dan gewoon eerlijk: je hebt pech gehad, dat pakketje ga je nooit meer terugvinden, we doen nu alsof want een echt onderzoek gaat teveel geld kosten). Ik heb via de verzender mijn geld teruggekregen, maar die heeft me op de zwarte lijst geplaatst dus kan niks meer bestellen daar.
Ik heb nog een aantal voorbeelden van pakketjes die niet zijn aangekomen met hetzelfde excuus. Ik woon btw gewoon in de Randstad. Ik heb trouwens geen bezwaar om te betalen voor mijn pakketjes, maar lever dan ook wat service ( en hou mijn pakket dan niet nog een twee weken extra vast terwijl de waarde etc heel duidelijk en transparant op de verpakking staat).

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (10)Bas170
11 juli 2019 16:05

Heb dat een paar jaar geleden gehad. Ik moest toen contant en gepast €28,92 betalen. PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (12)

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (13)7ven
12 juli 2019 09:14

Wat vooral ook snugger is van PostNL is om dan geen briefje in de deur te doen. Dan moet je maar raden wanneer het op het postkantoor ligt. Helemaal handig dat er dan ook geen mail verstuurd wordt naar het mailadres wat niet bekend is... Erg fijn als dan je pakketje wordt teruggestuurd naar een centraal depot en dat je dan in je beste chinees even de afzender moet bellen om te vragen of zij even PostNL willen verwittigen om het nogmaals zonder notificatie naar een willekeurig PostNL punt in je omgeving te brengen. Mocht je dan 's ochtends opstaan met het gevoel van nabijheid van je pakket, ga dan als de bliksem alle pakketpunten af met je ID kaart en je niet ontvangen briefje met pakketnummer. Dan komt het helemaal goed...

Bovenstaande lijkt wat onwaarschijnlijk maar is mij en een collega al overkomen!

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (14)MadDogMcCree
11 juli 2019 15:20

Op zich heb ik daar geen problemen mee, maar het is bij mij al tweemaal voorgekomen dat een pakketje maanden bij PostNL heeft gelegen, na controle geconcludeerd dat er geen invoerrechten betaald moesten worden, mij pas een half jaar later verwittigen dat mijn pakketje een controle heeft gehad en klaar ligt bij het afhaalpunt. Inmiddels had ik mijn vervangende bestellingen al maanden binnen.

Geen invoerrechten maar wel een half jaar later mogen ophalen. Wat een service. Ik heb echt geen problemen met moeten betalen aan de balie en een weekje langer moeten wachten, maar ze maken er tegenwoordig echt een rotzooi van.

Ik kan overigens goed begrijpen dat men wil dat je het pakket komt ophalen. Heb zelf nog bij de PTT/TPG gewerkt, niets irritanters dan tijdrovende pakketjes waarvoor betaald moest worden aan de deur. Toen ging dat nog op de fiets, en ik had de heuvelachtige buitenwijk.. en ‘discreet verpakt’ bestaat niet. Nouja, er was één ding nog irritanter; Otto/Wehkamp/Neckermann/Telefoonboek/GoudenGids week. Man wat had ik toen sterke benen.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (15)BlackMage
11 juli 2019 15:21

Waar zijn de grenzen dan? Straks mogen ze je het laten afhalen bij een landelijk afhaalpunt in plaats van de lokale Bruna.

Ik vind het een beetje hypocriet. Hoge kosten aan die pakjes? Ze vragen 13 euro voor de afhandelingskosten bij zulke pakjes. Daar mogen ze ook wel even een keertje voor een dichte deur voor staan hoor.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (16)DigitalExorcist
@BlackMage11 juli 2019 16:16

Gewoon ophalen in het sorteercentrum dus eigenlijk PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (17)

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (18)SMSfreakie
11 juli 2019 15:35

Hier kreeg ik altijd een brief van postnl met wat ik moet betalen.. Na betaling kwam 't pakketje gwoon normaal aan de deur..?

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (19)Genosha
11 juli 2019 15:35

Niemand betaald toch invoerrechten en belasting over dingen die ze via AliExpress kopen? Alleen de normale man, die wel eens wat via eBay o.i.d. in de VS/Canada koopt wordt hier door genaaid en zal uiteindelijk extra dure verzendmethodes zoals UPS/DHL moeten gaan gebruiken.

PostNL zou zendingen die niet in een doos worden aangeboden moeten weigeren, dan is die hele toestroom van AliExpress verleden tijd en hebben ze ook minder geklooi met retourzendingen van Zalando, Wehkamp etc. Het systeem wat de USPS heeft met standaard dozen (die je gratis krijgt, i.t.t. PostNL waar je de doos moet betalen + de verzendkosten van de doos, USPS geeft je de doos gratis omdat het hun verwerking alleen maar vereenvoudigd) is echt een uitkomst.

Maar ja, de PostNL heeft een monopoly, doen wat ze willen. Vragen € 0.89 voor een poststuk onder de 20 gram en maar zeuren dan dat er te weinig mensen gebruik maken van de posterijen. Ik krijg wel eens aangetekende post vanuit Frankrijk, gewoon envelopje van 15-20 gram, kost € 2,50. Probeer dat maar eens bij de PostNL, ben je € 11,95 kwijt. Marktwerking mijn dikke reet, de posterijen zouden een staatsbedrijf moeten zijn.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (20)DigitalExorcist
@Genosha11 juli 2019 16:18

Waarom zou je in hemelsnaam 4 USB-kabels in een dóós willen stoppen ?! Dat kan met nog 20 andere dingen prima in een bubbeltjesenvelop voor mijn part...... Wát een materiaalverspilling dan.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (21)Genosha
@DigitalExorcist11 juli 2019 16:22

Nee, die stinkende zwarte plastic meuk die je van AliExpress altijd om alles heen krijgt is zo goed voor met milieu. Dan liever zo'n brievenbusvriendelijke doos die je nog kan hergebruiken bij verkoop via V&A, Marktplaats of eBay. Zo'n doos is ook voor de bezorger prettiger. Die kunnen meer hebben, rollen niet door de bus en kan je makkelijker opstapelen.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (22)DigitalExorcist
@Genosha11 juli 2019 17:10

Dus je vervoert liever lucht dan goederen? ... wauw. En wat voor de bezorger prettiger is doet er niet toe eigenlijk. Hun core business is pakketje van A naar B verplaatsen, meer niet. Al zou ik een concertvleugel willen versturen, dan nog moet dat gewoon gebeuren, ik ga me niet met een logistiek proces van een ander bezig houden. Dat je daar een paar mensen extra voor nodig hebt en een geconditioneerde vrachtwagen vind ik prima, make it so.

Als ik een schilder voor m'n huis nodig heb ga ik 'm toch ook niet vertellen welke grondlaag erop moet, welke korrel schuurpapier er nodig is en wat ie met eventuele houtrot aan moet? Dat is zijn vak, niet het mijne..

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 11 juli 2019 17:11]

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (23)PolarBear
@Genosha11 juli 2019 16:21

Marktwerking mijn dikke reet, de posterijen zouden een staatsbedrijf moeten zijn.

Met andere woorden je wil graag dat de Post gesubsidieerd wordt? Want die 2,5 euro aangetekend van de Franse post is echt niet kostendekkend, zeker niet in Frankrijk.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (24)Genosha
@PolarBear11 juli 2019 16:31

Waarom niet? Zal de Nederlandse webshops ook ten goede komen. Je moet wel heel erg veel versturen per dag om als webshop korting bij PostNL af te dingen. Als kleinere webshop eigenaar kan je echt niet op tegen die tarieven die Bol.com, Coolbue etc. hoeven te betalen. En Nederlanders zijn niet zo happig op DHL, DPD, UPS etc. voor hun verzending al hebben die vaak bijna standaard een afhaalpunt in vorm van willekeurige sportschool.

Daarnaast, zendingen vanuit China d.m.v. AliExpress komen toch ook alleen maar goedkoop het land binnen omdat er achter de deurtjes mooie afspraken gemaakt zijn? Ik kan mij 1999/2000 nog herinneren, dan kocht je een keer een game o.i.d. bij Lik-Sang of Play Asia en die pakketjes lagen dan altijd netjes 3 weken bij de douane en kreeg je zo'n brief binnen dat je bij [Postlocatie X] het pakket na betaling kon afhalen.

Vorige 1 2 3 4 5 Volgende

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

PostNL hoeft pakket van webshop niet thuis te bezorgen als betaling nodig is (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 5643

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.