Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (2024)

Op 7 september 2022 werd onze evenementenlocatie getroffen door een grote brand. Vanwege de rook- en waterschade is 90 procent van de locatie verloren gegaan. De brand en de gevolgen daarvan zijn vreselijk geweest, zowel voor onze opdrachtgevers als collega’s. Het zit alleen niet in ons DNA om bij de pakken neer te gaan zitten. En daarom zijn we vrij snel begonnen met het maken van nieuwe plannen. We’re back, but different!

14 maart 2023

Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (1)

Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (2)

Onze locatie kent zijn oorsprong in 1992. Destijds bestond het NBC slechts uit één hal, een restaurant en een paar zalen. Gedurende de jaren die volgden, hebben wij onze locatie steeds groter gebouwd met onder andere een tweede evenementenhal, 30 zalen, onze oranje toren en nieuwe hospitality ruimtes. Waar de meeste ruimtes voldeden aan onze wensen en die van onze opdrachtgevers, waren er onderdelen van onze locatie waar dit minder was. Denk hier bijvoorbeeld aan duurzaamheid, hoogte van ruimtes, looproutes, maar ook zeker de logistiek achter de schermen.

Toekomstbestendige evenementenlocatie

Wat dat betreft heeft de brand ons een unieke kans gegeven. We konden de beperkingen van onze locatie onder de loep nemen en beginnen met een schone lei. De keuze om een deel van onze locatie te slopen en zodoende een toekomstbestendige evenementenlocatie terug te bouwen, was dan ook snel gemaakt. Op onderstaande visual is te zien welk gedeelte van onze locatie gesloopt wordt. Onze voorgevel en het dak worden vervolgens gelijk getrokken met de linkervleugel. Hierdoor komt er 3.500 vierkante meter extra ruimte bij en een nieuwe verdieping met subzalen.

Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (3)

Volledig vernieuwde locatie

Zulke rigoureuze plannen komen natuurlijk niet zomaar tot stand. We hebben hiervoor dan ook goed geluisterd naar de wensen van onze opdrachtgevers en gekeken naar onze eigen data uit het verleden. Waar ligt de behoefte van onze opdrachtgevers nu precies? Hoe moeten events er straks uit komen te zien? Hoe faciliteren wij events op een zo duurzaam mogelijke wijze? De antwoorden op al deze vragen en meer hebben geresulteerd in een volledig nieuw NBC.

Er gaat namelijk heel veel veranderen. We krijgen volledig nieuwe ruimtes, een compleet andere inrichting, de modernste techniek en een superduurzame locatie. We beschikken straks over het grootste projectiedecor van Nederland en al onze ruimtes zijn voorzien van een presentatiesetup waarmee je echt indruk maakt. We creëren meer mogelijkheden voor bijeenkomsten van circa 100 tot 500 gasten, maar ook voor grotere events tot 1.750 gasten plenair bieden we de ruimte. Kortom: onze locatie wordt echt helemaal vernieuwd.

Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (4)

NBC Creative Hub

Daarnaast lanceren wij onze Creative Hub: een op zichzelf staande locatie waar je met 100 tot 150 collega’s of relaties kunt samenkomen voor creatieve sessies in een inspirerende omgeving. De locatie bestaat uit een plenaire ruimte en acht verschillende subsessieruimtes in elk een eigen thema. Denk bijvoorbeeld aan een oud klaslokaal, een jungle room of een bioscoop. In de Creative Hub is er ruimte voor creatieve inspanning, maar zeker ook voor ontspanning. Zo is er een groot game-area, een gezellige bruine kroeg en beschikt de locatie over een eigen tuin. Alle ruimtes zijn voorzien van de nodige AV-middelen, maar ook van flip-overs en een brainstorm-kit. Je kunt hier direct aan de slag!

Dezelfde hospitality van een familiebedrijf

Er komt dus veel nieuws aan, maar natuurlijk blijven er ook zaken hetzelfde. In ons familiebedrijf creëren we namelijk met ons gedreven en betrokken team en ons full-service concept, unieke eventbelevingen. Dit doen wij al jaren en daar verandert niets aan! We willen altijd verwachtingen overtreffen en samen een succesvol evenement neerzetten. Door duurzaam te blijven innoveren en investeren in onze mensen, locaties, techniek en service, kunnen we iedere bijeenkomst bijzonder maken. We zijn dan ook hetzelfde familiebedrijf gebleven met hetzelfde team, dezelfde hospitality en de hoogste kwaliteit, maar ontvangen je straks op een vernieuwde locatie. We zeggen dan ook niet voor niets: ‘We’re back, but different!’.

Volledig open op 1 maart 2024

Dan het antwoord op de vraag waar veel opdrachtgevers benieuwd naar zijn: wanneer zijn we weer open? Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie. Maar omdat bepaalde delen van de locatie al eerder gereed zijn, faciliteren wij in december 2023 kerst- en eindejaarsbijeenkomsten in ons feestelijke Winter Vibes concept. Onze NBC Creative Hub is te boeken vanaf 1 november 2023.

Lees meer nieuws

Meer over het nieuwe NBC

Bekijk meer
Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBCNieuws vanuit het NBC•11 april 2024Op 29 mei krijg je een unieke kans. Een middag vol inspiratie, de allerbeste voorbeelden en kennis van de beste marketing en communicatie evenementen van Nederland. NBC Congrescentrum is die dag de locatie waar de Gouden Giraffe Event Awards plaatsvinden. Naast een ongekende netwerkmogelijkheid en de show zelf, is er overdag Learn from the Best, waar je live de tientallen jurypitches kunt bezoeken.Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwenNieuws vanuit het NBC•11 maart 2024Een evenementenlocatie vanaf de grond opbouwen na een grote brand en dat ook nog eens in anderhalf jaar tijd? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Echter, niet voor een familiebedrijf waar gedrevenheid in het DNA zit. Aan het roer van dit bedrijf staat Justin van Hooijdonk. De ondernemende directeur-eigenaar werkte daags na de grote brand in september 2022 al samen met zijn team aan de nieuwe plannen. Een superduurzaam en geheel nieuw NBC Congrescentrum is hiervan het resultaat. Op vrijdag 1 maart ontving het NBC al haar eerste gasten en op 8 maart vond de feestelijke opening plaats.
Bekijk meer
Ruimtes

Bekijk de vernieuwde ruimtes

Event Area 1900 gasten plenair 12 subzalen 81 m² projectiedecor hospitality area Event Area 1900gasten plenair12subzalen81m² projectiedecorhospitality areaHospitality Area 21.959 m² oppervlakte 1.500 gasten catering 1.500 gasten feest 7 LED-pilaren Hospitality Area 21.959m² oppervlakte1.500gasten catering1.500gasten feest7LED-pilarenWinebar126 m² oppervlakte 100 gasten catering 200 feestgasten 2 chef's tables Winebar126m² oppervlakte100gasten catering200feestgasten2chef's tables

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is er een plattegrond van de locatie?

Jazeker! We hebben een plattegrond van onze locatie online staan.Klik op de linken de plattegrond zal automatisch openen in een nieuw tabblad.

Hoe is jullie bereikbaarheid?

Het NBC is strategisch gelegen nabij de A2, A12 en A27 in het hart van Nederland. Daarnaast is de het NBC is perfect te bereiken met het OV binnen 15 min sta je met tram 20 of 21 van Utrecht centraal op de stoep. Op het parkeerterrein rondom het NBC Congrescentrum bevinden zich 1.300 gratis parkeerplaatsen en 27 laadpunten voor elektrische auto’s. Plan je route via Google Maps. We hebben ons adres er alvast ingezet.

Wat is de maximale capaciteit van het NBC?

Het NBC Congrescentrum beschikt over 2 event areas en 22 subzalen. Hierdoor kunnen wij bijeenkomsten faciliteren van 40 tot 3.000 gasten. Wil je meer informatie over onze ruimtes en de beschikbaarheid ervan checken voor jouw bijeenkomst? Neem dan contact met ons op.

Beschikt het NBC over een buiten terrein?

Zeker! Onze sfeervolle, groene tuin van 2.150m² biedt uiteenlopende mogelijkheden voor jouw bijeenkomst met een capaciteit van 2.000 gasten voor bijvoorbeeld lunch, borrel of diner.

Naar de FAQ

Neem contact op

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (8)

Melanie
Sales
Neem contact op
Het NBC is terug, maar dan net even anders - NBC Congrescentrum (2024)

References

Top Articles
Wyoming Small Farms for Sale - 115 Properties
Rural Land for Sale in Wyoming
Swissport Timecard
Words With Friends Cheat Board Layout 11X11
Yale College Confidential 2027
Is Whitney Williams Wgem Married
Royal Bazaar Farmers Market Tuckernuck Drive Richmond Va
Best Taq 56 Loadout Mw2 Ranked
Nazir Afzal on the BBC: ‘Powerful predators were allowed to behave terribly on an industrial level’
Mileage To Walmart
What is international trade and explain its types?
Craigslist/Phx
Poochies Liquor Store
Top Scorers Transfermarkt
Lesson 10 Homework 5.3
Apple Store Location
Bailu Game8
2023 GMC Yukon Price, Cost-to-Own, Reviews & More | Kelley Blue Book
Mobile Maher Terminal
Violent Night Showtimes Near The Riviera Cinema
North Colonie Continuing Education
Cloud Cannabis Utica Promo Code
Rick Steves Forum
Elemental Showtimes Near Sedaliamovies
Frostbite Blaster
New Orleans Magazine | Dining, Entertainment, Homes, Lifestyle and all things NOLA
SuperLotto Plus | California State Lottery
Ck3 Culture Map
Sona Twu
Community Q&A with Red Flight and the Combat Box server
Toonily.cim
Quattrocento, Italienische Kunst des 15. Jahrhunderts
South Park Old Fashioned Gif
Kathy Carrack
Craigslist Labor Gigs Albuquerque
Stellaris Resolution
Black Adam Showtimes Near Cinergy Amarillo
Snowy Hydro Truck Jobs in All Sydney NSW - Sep 2024 | SEEK
Horseheads Schooltool
Mudae Disable Tags
Colonial Interceptor
Sayuri Pilkey
Jcp Meevo Com
Connie Mason - Book Series In Order
Download Diablo 2 From Blizzard
Souvenir Shopping and Local Markets in Belgium
Ucla Outlook Web Access
How To Get Genji Cute Spray
8 Internet Celebrities who fell prey to Leaked Video Scandals
Cargurus Button Girl
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6354

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.