Aavik I-180 Integrated Amp. (2024)

Beschrijving

Aavik I-180, Krachtig, warm en gedetailleerd

De Aavik I-180 geïntegreerde versterker is een verrassende leverancier van een enorm dynamisch geluidsbeeld met veel stroombronnen die zorgen voor een buitensporig gemak om alle luidsprekers op hun best te laten presteren.

Technologieën en componenten

Uw controle en krachtpatser.
De architectuur van de Aavik geïntegreerde versterker beschikt over geavanceerde high-end elektronische componenten in een ultramoderne behuizing. Gebaseerd op ruime voedingen, biedt de Aavik geïntegreerde versterker ongekende dynamische snelheid, strakke controle en gebalanceerde stabiliteit, die overtuigende en kristalheldere soundstage-beelden creëert die zelfs de fijnste sonische details weerspiegelen.

2×300 Watt
8 ohm

36 STUKS
Actieve Tesla-spoelen

0,006 %
Vervorming

Scandinavisch design met een internationale twist

Het ontwerp van Aavik is Scandinavisch understatement en drukt eenvoud en minimalisme uit met slechts een paar knoppen voor logische bediening. Met de multifunctionele hoofdknop kunt u navigeren en de verschillende functies bedienen. We hebben het zelfvertrouwen een boost gegeven met een enorm rood display, waardoor het gemakkelijk is om alle details van de geselecteerde operationele instellingen af ​​te lezen.

Een kast met uitstekende sonische kwaliteiten

Het ontwerp van de kast vertegenwoordigt een kenmerk van Aavik. Het testen van nieuwe schakelingen en elektronische componenten gebeurt vaak zonder de bijbehorende kast. De storende sonische invloed, die voortkomt uit het materiaal waarvan de kast is gemaakt – meestal aluminium – is het gevolg van de mechanische resonantie. Om deze sonische vervorming te elimineren, was de uitdaging om het gebruik van aluminium in de kast te minimaliseren tot het absolute minimum dat onvermijdelijk is om voldoende koeling te garanderen. We begonnen met het testen van verschillende materialen en ontwierpen een innovatief composietmateriaal op natuurlijke basis, dat de mechanische invloed, met name de hysterese, vermindert. Het sonische resultaat is duidelijk hoorbaar en weerspiegelt een verdere prominente hoeksteen in Aavik’s zoektocht naar de ultieme muziekervaring.

vormgeven

De Aavik I-180 is gebouwd als een instrument.
Ons onvermoeibare streven om nog onbenutte sonische mogelijkheden te ontsluiten om de kwaliteit van de muzikale ervaring van de luisteraar te verbeteren, heeft ons ertoe aangezet om het ontwerp en de constructie van muziekinstrumenten te onderzoeken – zowel in termen van vorm als materiaalkeuze. Een combinatie van het natuurlijke composietmateriaal, de contouren en de verhouding van de maten kan de toon beïnvloeden en definiëren.

Te veel demping doodt de dynamiek, terwijl metaalachtige resonanties een helder en piekachtig geluid genereren – Aavik’s ontworpen behuizing biedt het beste van twee werelden: een authentiek geluid dat warm, harmonieus en krachtig is, maar tegelijkertijd zo helder en verfijnd dat het elk detail in de muziek benadrukt.

Onderscheiden

Geen compromis.
De beslissing om afzonderlijke eenheden te bouwen weerspiegelt Aavik’s bedoeling van ruimtebeheer zonder enig geluidscompromis. Het bieden van voldoende ruimte voor elk segment heeft ook invloed gehad op de integratie van een hoogwaardige voeding met een enorme capaciteit en heeft de weg vrijgemaakt voor een effectief koelontwerp.

Door de afzonderlijke units te scheiden en ze op een volledig geïsoleerde manier opnieuw te ontwerpen, heeft de Aavik-serie een dynamisch momentum en een meer expansief geluid gekregen.

Aavik UMAC™-versterker

Ongeëvenaarde audiobediening.
Bij Aavik gebruiken we de gepatenteerde UMAC™-versterkertechnologie. Deze technologie is ontwikkeld om de ontwerpfouten van traditionele schakelversterkers te vermijden. UMAC-technologie richt zich primair op twee gebieden van het ontwerp van gemoduleerde versterkers. Ten eerste wordt de PWM*-generatie geproduceerd met sinusgolfmodulatie in plaats van de meer gebruikelijke driehoeksmodulatie. Het voordeel is dat sinusgolven veel minder hoogfrequente ruis produceren dan driehoeken, geen scherpe hoeken, en dus veel minder inductieve filtering aan de uitgang vereisen. De lagere inductantie in de uitgang geeft de versterkers een veel betere dempingsfactor en dus een duidelijk betere luidsprekerregeling. Ten tweede maakt de geavanceerde dual mixed mode feedback dempingsfactoren mogelijk die alleen kenmerkend zijn voor de allerbeste lineaire versterkers.

*PWM: pulsbreedtemodulatie

Volumeregeling van de Aavik I-180

Beïnvloedt de sonische ervaring.
De Aavik-lijntrap heeft een unieke, omgekeerde, virtuele GND**-versterkertopologie, die de hoogste stabiliteit biedt. De feedback wordt zo krachtig dat het mogelijk wordt om het signaal te dempen tot een versterking lager dan 1. Hierdoor blijft het volledige signaal behouden met de laagste S/N-verhouding*** – ongeacht of u het volume hoger of lager zet. Dit zal uw luidsprekers voorzien van een duidelijke en duidelijke informatiestroom om zelfs de fijnste details van klankkleur en textuurnuances hoorbaar te maken op een extreem stil geluidsbeeld.

**GND: aarde
***S/N-verhouding: signaal-ruisverhouding

Resonante modus voeding

Stil maar extreem krachtig.
Deze Aavik-serie is ontworpen om enorme stroombronnen te garanderen met ultralage ruis. In tegenstelling tot de blokgolven die worden gebruikt door conventionele schakelende voedingen, heeft deze Aavik-serie een resonantiemodusontwerp dat voornamelijk wordt aangedreven door sinusgolven.

Wanneer er meer vermogen nodig is!

Een nog betere optie:

Aavik I-280 Integrated Amp.

Klik hier om naar alle Aavik te gaan

Website Aavik
Aavik I-180 Integrated Amp. (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5631

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.