Aavik U-180 Integrated Amp. + DAC (2024)

Beschrijving

Aavik U-180 + DAC, versterker en DAC verenigd – Warm en gedetailleerd

De Aavik U-180 Unity Amplifier verwerkt het digitale signaal tot een dynamisch geluidsbeeld met voldoende stroombronnen voor een live-achtige uitvoering.

Technologieën en componenten

De compromisloze integratie.
Met de Aavik U-serie hebben we een geïntegreerde versterker en een DAC gecombineerd in één module. Door dit te doen, hebben we met succes gereageerd op de eisen van de high-end audioliefhebbers die de ruimte die nodig is voor afzonderlijke audiocomponenten willen minimaliseren, maar geen concessies willen doen aan de ultieme kwaliteit van high-end muziekweergave.

Kenmerken Aavik U-180 + DAC

2×300 Watt
8 ohm

2x 600 Watt bij 4 Ohm

0,006 %
Vervorming

36 STUKS
Actieve Tesla-spoelen

Scandinavisch design met een internationale twist

Het ontwerp van Aavik is Scandinavisch understatement en drukt eenvoud en minimalisme uit met slechts een paar knoppen voor logische bediening. Met de multifunctionele hoofdknop kunt u navigeren en de verschillende functies bedienen. We hebben het zelfvertrouwen een boost gegeven met een enorm rood display, waardoor het gemakkelijk is om alle details van de geselecteerde operationele instellingen af ​​te lezen.

Aavik U-180 + DAC

Een kast met uitstekende sonische kwaliteiten
Het ontwerp van de kast vertegenwoordigt een kenmerk van Aavik. Het testen van nieuwe schakelingen en elektronische componenten gebeurt vaak zonder de bijbehorende kast. De storende sonische invloed, die voortkomt uit het materiaal waarvan de kast is gemaakt – meestal aluminium – is het gevolg van de mechanische resonantie. Om deze sonische vervorming te elimineren, was de uitdaging om het gebruik van aluminium in de kast te minimaliseren tot het absolute minimum dat onvermijdelijk is om voldoende koeling te garanderen. We begonnen met het testen van verschillende materialen en ontwierpen een innovatief composietmateriaal op natuurlijke basis, dat de mechanische invloed, met name de hysterese, vermindert. Het sonische resultaat is duidelijk hoorbaar en weerspiegelt een verdere prominente hoeksteen in Aavik’s zoektocht naar de ultieme muziekervaring.

Design

Gebouwd als een instrument.
Ons onvermoeibare streven om nog onbenutte sonische mogelijkheden te ontsluiten om de kwaliteit van de muzikale ervaring van de luisteraar te verbeteren, heeft ons ertoe aangezet om het ontwerp en de constructie van muziekinstrumenten te onderzoeken – zowel in termen van vorm als materiaalkeuze. Een combinatie van het natuurlijke composietmateriaal, de contouren en de verhouding van de maten kan de toon beïnvloeden en definiëren. Te veel demping doodt de dynamiek, terwijl metaalachtige resonanties een helder en piekachtig geluid genereren – Aavik’s ontworpen behuizing biedt het beste van twee werelden: een authentiek geluid dat warm, harmonieus en krachtig is, maar tegelijkertijd zo helder en verfijnd dat het elk detail in de muziek benadrukt.

Aavik UMAC™-versterker

Ongeëvenaarde audiobediening.
Bij Aavik gebruiken we de gepatenteerde UMAC™-versterkertechnologie. Deze technologie is ontwikkeld om de ontwerpfouten van traditionele schakelversterkers te vermijden. UMAC-technologie richt zich primair op twee gebieden van het ontwerp van gemoduleerde versterkers. Ten eerste wordt de PWM*-generatie geproduceerd met sinusgolfmodulatie in plaats van de meer gebruikelijke driehoeksmodulatie. Het voordeel is dat sinusgolven veel minder hoogfrequente ruis produceren dan driehoeken, geen scherpe hoeken, en dus veel minder inductieve filtering aan de uitgang vereisen. De lagere inductantie in de uitgang geeft de versterkers een veel betere dempingsfactor en dus een duidelijk betere luidsprekerregeling. Ten tweede maakt de geavanceerde dual mixed mode feedback dempingsfactoren mogelijk die alleen kenmerkend zijn voor de allerbeste lineaire versterkers.

*PWM: pulsbreedtemodulatie

Het DAC-gedeelte

Beveilig het signaaltransport en de toonbalans.
De Aavik DAC-sectie is ontworpen rond 5 digitale ingangen, die allemaal uitblinken in audioprestaties. De DAC werkt zonder enige digitale handtekening. Hierdoor klinkt elke muziek natuurlijk en authentiek. De digitale schakelingen beschikken over de beste hoogfrequente capaciteiten en er is veel zorg besteed aan de opzet van het *PCB-ontwerp. Door gebruik te maken van op de tijd afgestemde, ultrakorte, 4-laagse *PCB-sporen, wil Aavik de natuurlijke en ongerepte geluidskwaliteit van het brede en complexe scala aan verschillende signalen behouden. De DAC-circuits zijn ook uitgerust met ingebouwde klokken met ultralage jitter. Om timingfouten in de digitaal-naar-analoog-conversie te minimaliseren, zijn alle DAC-circuits geïsoleerd met 13 ingebouwde, afzonderlijke, ruisarme, **hoge PSSR-spanningsregelaars, die elk slechts één fase van de signaalverwerking voeden.

De USB-ingang is galvanisch geïsoleerd om geluidsoverlast van de host te voorkomen. De digitale ingangen worden doorgestuurd naar een ***ASRC, waar ze opnieuw worden gesampled en geklokt naar 200 kHz/24 bit PCM, waardoor de huidige DAC-chips worden gevoed. Voor de stroom-naar-spanning-conversie gebruikt Aavik een differentiële zwevende topologie met virtuele ****GND. Dit isoleert het signaalpad van zowel potentiële GND-ruis als signaalgeïnduceerde GND-modulatie.

*PCB: printplaat
**hoge PSSR: hoge afwijzingsratio van voeding
***ASRC: Asynchrone Sample Rate Converter
****GND: aarde

Gemeenschappelijk DAC- en versterker-moederbord
Een gemeenschappelijk moederbord vervangt nu het sepa

Aavik I-280

Klik hier om naar alle Aavik te gaan

Website Aavik
Aavik U-180 Integrated Amp. + DAC (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5611

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.