Aavik I-880 Integrated Amplifier (2024)

Het primaire ontwikkelingsdoel van deze serie was het creëren van een krachtige niet-schakelende pure klasse A-versterker met de laagst mogelijke uitgangsimpedantie die zou bijdragen aan een beter signaal en minder ruis, waardoor de luidsprekerprestaties zouden worden verbeterd, wat zou resulteren in een veel organischer geluid en meer muzikaliteit.

Door een lang en intensief onderzoeks- en ontwikkelingsproces heeft het technische team van Aavik verschillende karakteristieke elementen in het traditionele klasse A-versterkerontwerp geïdentificeerd die verbeterd konden worden, wat een zeer positief effect heeft gehad op het geluidsbeeld en de muzikaliteit.

Om de beste en meest effectieve besturingssectie te creëren, heeft de technische afdeling van Aavik elk elektronisch onderdeel zorgvuldig getest en geëvalueerd om zowel de laagst mogelijke ruisvloer als een verdere verfijning van het signaal te garanderen.Het uiteindelijke doel van deze grondige aanpak is dat de versterker een dynamisch muzikaal bereik ontgrendelt dat zelfs de kleinste muzikale details projecteert op een voelbaar groter geluidsbeeld met een extreem stille achtergrond.

Resonante voeding

Deze Aavik-serie is ontworpen om enorme stroombronnen te garanderen met ultralaag geluidsniveau.In tegenstelling tot de blokgolven die worden gebruikt door conventionele schakelende voedingen, beschikt deze Aavik-serie over een resonant ontwerp dat voornamelijk wordt aangedreven door sinusgolven.

Wanneer er meer vermogen nodig is, neemt de werkfrequentie toe, wat op zijn beurt het voordeel heeft dat de vermogensdichtheid ook toeneemt, waardoor een hoger piekvermogen mogelijk is wanneer de muziek dit vereist.

De ruisvloer in de ruwe voeding is extreem laag, maar kan nog verder worden verlaagd door de ultra-low noise-regelaars die de verschillende delen van het circuit voeden.Het geluid van deze regelaars wordt gemeten in enkele microvolts respectievelijk nanovolts, wat aanzienlijk lager is dan het geluidsniveau van conventionele regelaars.

Het principe van een traditionele klasse A-voeding is het creëren van schakelgeluid.Dit gebeurt wanneer de grote condensatoren stroom van de transformator moeten absorberen.Er kan alleen stroom in de condensatoren stromen als de spanning aan de buitenkant lager is. Als er dus stroom nodig is, zal de spanning over de condensatoren lager zijn dan de 50/60 Hz-cyclus.Hoewel gedefinieerd als een lineaire voeding, stromen er veel stroompieken in deze voedingen.
De Aavik 880-versterker heeft vier 500W powerfactor-gecorrigeerde resonantiemodusvoedingen.De 500W-voedingen in combinatie met de extreem grote powerbanks zorgen ervoor dat de versterker piekstromen van meer dan 80A kan leveren. Het is dus niet de voeding in de Aavik 880-versterker die zal beperken hoeveel u in transiënte en transiënte situaties naar uw luidsprekers kunt voeren. ze zullen nooit overstappen.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (1)

Volumeregeling

Beïnvloedt de sonische ervaring.
De Aavik 880-versterker beschikt over een unieke omgekeerde versterkertopologie met virtuele aarde voor maximale stabiliteit.De feedback wordt zo sterk dat het signaal kan worden verzwakt tot een versterking van minder dan 1. Hierdoor blijft het volledige signaal met de laagste signaal-ruisverhouding behouden, ongeacht of het volume hoger of lager wordt gezet.Dit geeft de luidsprekers een heldere en duidelijke informatiestroom, waardoor zelfs de subtielste nuances van timbre en textuur hoorbaar zijn tegen een extreem stil geluidsbeeld.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (2)

Schakelloze optische ingangskaart

LDR-gebaseerd.
De LDR (Lichtafhankelijke Weerstand) is dankzij het schakelloze principe ultrastil.De traditionele schakelarrays en relais zijn luidruchtiger.Ze onderdrukken subtiele geluidsdetails en kleuren de toon onnatuurlijk.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (3)

Het 880 kastontwerp

Een studie van materialen en vormen

Het exterieurontwerp van de Aavik 880-versterker is het resultaat van het artistieke en esthetische werk van Flemming Erik Rasmussen.Zijn ontwerpfilosofie is echter altijd geweest dat design een doel moet dienen.De kast van de Aavik 880-versterker is primair ontworpen met als doel de beste audiokarakteristieken van het elektrische ontwerp te behouden, dwz de laagste inductie, de hysteresis tot een absoluut minimum te beperken en een uitstekende resonantiecontrole te garanderen.Omdat dit een klasse A-versterker was die moest worden ontwikkeld, waren er bovendien enkele vooraf gedefinieerde uitgangspunten voor het ontwerp.Met deze doelen in gedachten werd het ontwerpproces een studie van vormen en materialen die een unieke en constructieve synergie opende tussen Flemming Erik Rasmussen en Michael Børresen.

Bovendien is de versterker voorzien van koelelementen aan de zijkanten en bovenkant die duidelijk de designsignatuur van Flemming dragen.Het buitenste deel van de volumeknop is bedekt met titanium en het bedieningspaneel is ontworpen als een groot LCD-aanraakscherm.

De materiaalkeuze, evenals het interieur- en exterieurontwerp, zijn het resultaat van de samenwerking van Fleming en Michael en worden gekenmerkt door functionaliteit, maar ook door een zeer esthetisch en elegant ontwerp.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (4)

De massief koperen behuizing

De bodemplaat is uitgevoerd als sandwichconstructie met aan de onderkant een koperen plaat, een zware compactlaminaatplaat en een titaniumlaag.Deze unieke sandwichconstructie zorgt voor minimale resonantie en ondersteunt een natuurlijk en organisch geluid.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (5)

De massief koperen behuizing

Gebaseerd op de fascinatie van Flemming Erik Rasmussen voor koper vanwege zijn visuele uiterlijk en gevoel, en het inzicht van Michael Børresen in de sonische eigenschappen van koper, werd dit materiaal gekozen als een fundamenteel onderdeel van het ontwerp.Als gevolg hiervan zijn de Aavik 880-versterkers voorzien van een massief koperen behuizing.Dit resulteert in een verdere reductie van de hysteresis, een lagere uitgangsimpedantie, een lagere inductantie, een positief effect op de dempingsfactor en een koelere werking van de versterker.Al deze componenten zorgen ervoor dat de muziek met meer energie en kracht wordt weergegeven.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (6)

Actieve analoge crossover

De actieve analoge crossover van Aavik zorgt voor een nauwkeurige timing bij de levering van geluidssignalen aan de ontvangende componenten.Dit is essentieel om een ​​hard en gecomprimeerd geluid te voorkomen.De actieve crossover van Aavik is ontworpen om ofwel zeer nauwkeurig een subwoofer aan te sturen, ofwel met het geïntegreerde laagdoorlaat- en hoogdoorlaatfilter een 2.1 thuisbioscoopsysteem aan te sturen.Als alternatief kan de analoge crossover van Aavik functioneren als analoge kamercorrectieregeling.

Uitstekende en absoluut nauwkeurige subwooferregeling.
Omdat de crossover analoog is, is er geen latentie.De timing van de signaaloverdracht naar zowel de luidsprekers als de subwoofer is absoluut nauwkeurig.Dit resulteert in een uiterst zuiver en authentiek geluid.Andere conventionele crossovers, zoals DSP, transporteren het signaal door een digitaal circuit.Dit resulteert in een latentie van 15-20 msec.Het effect van een falende precisie in de timing van de signaaloverdracht naar de luidsprekers, respectievelijk de subwoofer, schaadt een authentieke audioweergave, creëert een gecomprimeerd geluid en voegt een harde toon toe aan de muziek.

Bedien uw thuisbioscoop en uw 2.1-audio-opstelling
Door het laagdoorlaat- en hoogdoorlaatfilter te gebruiken, kunnen de geluidsprestaties van uw individuele luidsprekers worden geoptimaliseerd.Wanneer de lage frequenties naar de subwoofer worden gestuurd, komt er meer energie naar de hoofdluidsprekers vrij.Om een ​​gelijkmatig volume van de luidsprekers en de subwoofer te garanderen, kan de versterking op het high-pass- en het low-pass-filter afzonderlijk worden geregeld.

Analoge ruimtecorrectie – voorkom “Room Boom”, de vervelende drukresonantie.
Ruimtecorrectie is een kwestie van het identificeren en elimineren van ruimteresonantie.De enige specifieke resonantie die een onaangenaam en verontrustend geluid creëert, is een drukresonantie die voortkomt uit de gegeven grootte van de kamer. Subjectief gezien voelt het als een “boem” die uit de luidsprekers komt.Om deze kamerspecifieke resonantie te elimineren, kunnen de Aavik-versterkers hun audioprestaties aanpassen en rekening houden met elke kamergrootte.Zowel het laagdoorlaat- als het hoogdoorlaatfilter stellen de luisteraar in staat het exacte frequentieverloop in te stellen rond de lage frequenties die dit verontrustende ‘Boom’-effect veroorzaken.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (7)

Het Tesla-spoelprincipe

Het principe is om twee spoelen te hebben die in elke richting gewikkeld zijn / een spoel en een tegenspoel.In Ansuz-woorden: “een dubbele omgekeerde spoel” – de twee spoelen voeren beide spanning – en wanneer de Tesla-spoel een spanningspiek tegenkomt, wordt een tegenpiek geactiveerd om de ruis te elimineren.Omdat ruispieken pure spanning zijn en vrijwel geen lading hebben, is de annulering redelijk goed, maar niet 100%.Door meer P-TC-spoelen parallel toe te voegen, nemen de prestaties toe.Door dit te implementeren verbetert de waargenomen zwartheid in de muziek aanzienlijk.

Ansuz Tesla-spoelen zijn verkrijgbaar in verschillende typen omdat ze elkaar aanvullen qua sterke/zwakke punten.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (8)

Analoge dither-technologie3e generatie

Er is een derde generatie van de Ansuz analoge dither-technologie ontwikkeld.Analoge dithertechnologie vindt zijn oorsprong in de radar, waar het zorgde voor een sterker signaal en dus een groter bereik.De actieve Tesla-spoelen zenden pulserende signalen uit op nauwkeurig gedefinieerde frequenties.Deze signalen worden in tegenfase verzonden.Dit versterkt het muzikale signaal aanzienlijk en elimineert de achtergrondruisvloer.

Analyse en studies hebben tot nieuwe opties geleid – en veel luisteren heeft geresulteerd in dit ontwerp van de derde generatie, dat een verdere optimalisatie is van de meest effectieve frequenties, waardoor het geluidslandschap nog meer en met de kleinste details wordt geopend als het gaat om reproductie van de opnames .

Aavik I-880 Integrated Amplifier (9)

Actieve Tesla-spoel

Effectieve lawaaidoder.
De actieve Tesla-spoelen worden van stroom voorzien, wat zorgt voor een opmerkelijk lagere impedantie en dus voor een beter vermogen om ruis te elimineren.De actieve versie is ongeveer drie tot vier keer efficiënter dan passieve Tesla-spoelen.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (10)

Actieve vierkante Tesla-spoelen

Indrukwekkende geluidsreductie.
De actieve vierkante Tesla-spoelen zijn ingebed in onze printplaten – één spoel aan de bovenkant en de tegenspoel aan de achterkant.Het principe is precies hetzelfde als de actieve Tesla-spoel en heeft dus een groter vermogen om ruis te elimineren dan de passieve Tesla-spoel.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (11)

Anti-luchtresonantiespoeltechnologie

Voorkomt luchtgeluid.
Alle kabels en kabelschermen fungeren als antennes voor RF-ruis in de lucht, wat uiteraard een groot probleem is.De passieve kabel-Tesla-spoel is op het externe deel van de kabel gewikkeld en beschermt het signaal tegen het absorberen van RF-ruis in de lucht.Dit geluid wordt geabsorbeerd in de Tesla-spoel.

Omdat er spanning in de geleider zelf loopt en deze in tegengestelde richting wordt opgewonden, wordt deze gebruikt als tegenspoel en wordt de RF-ruis geëlimineerd.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (12)

Actieve zirkonium anti-luchtresonantie Tesla-spoel

Gebaseerd op de algemene nieuwsgierigheid van Ansuz naar de eigenschappen van verschillende materialen, heeft Ansuz een zirkoniumstaaf geïmplementeerd in hun anti-luchtresonantiespoelontwerp.Dit is opnieuw een indrukwekkende upgrade van de Ansuz anti-luchtresonantiespoeltechnologie.

De eigenschappen van deze zirkoniumstaaf zorgen voor een ongekende resonantiecontrole, wat resulteert in een uitstekende muzikale verfijning die een natuurlijk geluidsbeeld creëert, ongeëvenaard in zijn zuiverheid, precisie en aandacht voor muzikale details.

Aavik I-880 Integrated Amplifier (13)

Actieve zirkoniumkabel anti-luchtresonantie Tesla-spoel

Wanneer Aavik nieuwe audioapparatuur ontwerpt, is een van de belangrijkste taken altijd het elimineren van zoveel mogelijk ongewenste ruis om compromisloze muzikale authenticiteit te bieden.Daarom integreert Aavik altijd de meest effectieve Tesla-spoeltechnologieën van zustermerk Ansuz in de Aavik-producten.Audio Group Denemarken heeft geleerd dat veel technologisch baanbrekende ontwikkelingen in de productontwikkeling van zijn drie individuele merken, Ansuz, Aavik en Børresen, vaak over alle merken heen kunnen worden benut.De kennis- en technologiedeling die tussen de drie merken plaatsvindt, is uiterst inzichtelijk en waardevol gebleken.

Gebaseerd op hun onderzoek naar de eigenschappen van zirkonium en hun recente ervaringen met het gebruik van zirkonium, heeft Ansuz ook een Tesla-spoeltechnologie met actieve kabelzirkonium ontworpen.Het nieuwe ontwerp omvat niet minder dan drie zirkoniumstaven.Bovendien is de Tesla-spoel zelf ook verlengd.De complete oplossing verbetert de signaalverwerking dramatisch – zowel wat betreft het elimineren van ruis als het beheersen van resonanties, waardoor een kristalhelder geluid wordt gegarandeerd.
De actieve zirkoniumkabel anti-luchtresonantie Tesla-spoelen worden rechtstreeks op het buitenste deel van de kabel gewikkeld en beschermen het signaal tegen het absorberen van RF-ruis in de lucht.Dit geluid wordt geabsorbeerd in de Tesla-spoel.De actieve versie is ongeveer drie tot vier keer efficiënter dan de passieve kabel-Tesla-spoel

Aavik I-880 Integrated Amplifier (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.